Všechno co jste se báli zeptat o Public Relations

PRtipy, Tisková zpráva, Základy

Hlavní nadpis (Nadpis 1, H1, Header 1) je v tiskové zprávě jenom jednou #064

Zvláštní nápady občas mají ti tvůrci tiskových zpráv. Neznámo proč celé odstavce označují stylem “Nadpis 1”. Je to dost nepochopitelné, protože odstavec je odstavec a měl by tedy být vždy označen stylem “Normální” (Normal). Občas to označí jako Nadpis 3 (H3), ale to označení jedničkou je takové opravdu nejvíce zvláštní. Už proto, že ta “jednička” naznačuje, že je to jedinečné a mělo by to být v tiskové zprávě pouze jednou.

Celé to většinou svědčí o tom, že se tisková zpráva dostala do rukou někomu, kdo vůbec netuší jak se ve Wordu pracuje se styly. Ten nějak omylem označil cosi jako Nadpis 1 a vzápětí se šíleně lekl a místo zrušení stylu to celé ručně přestyloval menší velikostí písma – “Nadpis 1” tam ale ponechal.

No, když už jsme u stylů a podobných věcí, tak můžete pokračovat do Nadpisy, odrážky, odstavce? Ne, to není vhodné libovolně míchat, má to smysl #023 a poté do Co všechno by měla obsahovat tisková zpráva? Jak psát tiskovou zprávu? #043.

Těch užitečností na toto téma je ale víc – třeba to, že Titulek tiskové zprávy není odstavec, měl by být co nejkratší a zaujmout prvními slovy #018. Protože to také bývá častý problém. Nebo zoufalé snahy co nejvíce formátovat, barvit, tučnit a tak podobně. Na to se vám bude hodit Nechte být barvičky, fonty a vůbec všechny vychytávky, tisková zpráva je o sdělení informace #008