Všechno co jste se báli zeptat o Public Relations

E-mail, Tisková zpráva, Tiskové sdělení, Základy

Když pošlete tiskovou zprávu, neodjíždějte na dovolenou ani mimo kontakt #022

Tohle je takové hustokrutopřísezně zvláštní. Dorazí tisková zpráva, vy na ní odpovíte, protože něco potřebujete vědět, chcete ji zpracovat, tedy něco po čem vlastně každý odesílatel tiskové zprávy touží. A zpět vám přijde “9.2. – 12.2. jsem na služební cestě bez stálého přístupu k internetu.“.

Ano, je 9. února, slečna co rozeslala tiskovou zprávu ji na poslední chvíli asi poslala a pak zmizela někam, kde nemá “stálý přístup k Internetu”, nebo ji možná posílá odněkud kde je mimo dosah. Je i běžné, že přijde “Jsem na dovolené, vrátím se za dva týdny“.

Je to dost neuvěřitelné, že někdo dokáže obeslat novináře a pak nebýt na mailu, nebýt ani na telefonu. Nebo na dotazy odpovědět za několik dní. Takhle to opravdu nefunguje a fungovat nemůže a fungovat nebude. Novinář, kterého tímto způsobem odpálkujete, to prostě nechá být. Vy přicházíte o možnost získat výstup, případně získáte výstup, který jste nedokázali ovlivnit. A ještě hůře, uděláte-li tohle novináři vícekrát, nebude se příště už vůbec namáhat.